Suomen Pakolaisapu ry

Haastateltavana tiedotuspäällikkö Kaisa Väkiparta

Hei Kaisa! Kerro miten kouluvierailut toteutetaan
Kouluvierailuja tehdään mahdollisuuksien mukaan ympäri Suomea ja ne on suunnattu erityisesti yläkouluihin ja lukioihin.

Keväällä 2014 aukeaa lukiolaisille suunnattu Nuoret maailmalle -kuvakilpailu, jonka voittajat pääsevät matkalle Ugandaan tutustumaan ikäisiinsä pakolaisnuoriin leireillä. Viime vuoden nuoret kiertävät nyt kouluissa kertomassa kokemuksistaan, heidät voi tilata vierailulle osoitteesta pakolaisapu.fi/koulut.

Tarjoamme myös pakolaistaustaisia kouluvierailijoita, jotka kertovat koskettavasti selviytymistarinansa ja syventävät keskustelua pakolaisuudesta.

Miten Pakolainen -lehteä voi käyttää opetuksen tukena?
Pakolainen-lehdessä käsitellään pakolaisuuden syitä ja seurauksia sekä kerrotaan pakolaisten ja maahanmuuttajien värikkäitä tarinoita. Pakolainen-lehti soveltuu erityisen hyvin yhteiskuntaopin, maantiedon ja elämänkatsomustiedon yläkoulun ja lukion oppitunneille taustoittamaan keskustelua muuttoliikkeestä, pakolaisuudesta, monikulttuurisuudesta ja rasismista. Opettajat löytävät lehdestä ajantasaista tietoa pakolaisuudesta ja maahanmuutosta, jota voi hyödyntää esimerkiksi päivänavauksissa tai vaikka tausta-aineistoksi mediakasvatukseen.

Mitä Suomen Pakolaisapu ry tekee?
Suomen Pakolaisapu tukee pakolaisia ja maahanmuuttajia toimimaan aktiivisesti yhteiskunnassa ja arjessa. Työskentelemme sekä Suomessa että maailmalla, jossa tavoitteenamme on vähentää koulutuksen avulla köyhyyttä. Pyrimme vaikuttamaan myös asenteisiin niin kansalaisten kuin poliitikkojenkin tasolla. Meillä on myös monipuolista kouluyhteistyötä, mm. pakolaistaustaisia kouluvierailijoita ja pakolaisleirillä vierailleita nuoria suomalaisia, joita voi pyytää kertomaan tarinansa yläkouluihin ja lukioihin.