Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Helsingin Energia

Haastattelussa Eva Spiegel, Energianeuvoja

 

Hei Eva! Kerro toiminnastanne!

Helsingin Energia on yksi Suomen suurimmista energiayrityksistä: Myymme sähköenergiaa noin 400 000 asiakkaalle Suomessa ja katamme kaukolämmöllä yli 90 prosenttia pääkaupungin lämmitystarpeesta.

Tuotamme ja myymme myös kaukojäähdytystä Helsingin alueella. Energiantuotanto- ja jakelujärjestelmien suunnittelu, projektointi ja kunnossapito ovat osa palvelutarjontaamme. Vastaamme myös Helsingin ulkovalaistuksesta. Liikevaihtomme oli vuonna 2011 oli 867 milj. euroa ja henkilöstömäärämme noin 1 200. Energiansäästö on tehokkain tapa hillitä ilmastonmuutosta. Olemme mukana ohjelmissa, joilla edistetään energiansäästöä EU:n energiapalveludirektiivien mukaisesti.

Parannamme jatkuvasti omaa energiatehokkuuttamme, otamme käyttöön energiansäästöjä edistäviä palveluita ja lisäämme uusiutuvien energialähteiden käyttöä.

Miten julkaisujanne voi käyttää hyödyksi opetuksessa?

Energiankäytön neuvonnassa meillä on pitkät perinteet, myös koululaisten ja opiskelijoiden parissa. Helsingin peruskoulun 8.luokkalaiset vierailevat Energiakeskuksessamme tutustumassa energia-asioihin. Energia-aapinen jaetaan vuosittain

1. luokkalaisille Helsingissä. Koululaisten ohella meillä vierailee paljon opiskelija- ja muita ryhmiä. Myös opiskelijaryhmät sekä muut ryhmät ovat tervetulleita meille.

Energia-aapinen sopii mainiosti 1. ja 2. luokkalaisille, esimerkiksi lukemaan opettelun ohessa voi hauskalla tavalla tutustua aapisen piirroshahmojen seurassa energiaan, miten sitä tuotetaan, ja käytetään oikein ja turvallisesti.

Kodin energiavinkit-opas kattaa itse asiassa kaikki kodin energiankäyttöön liittyvät tärkeät asiat. Opas sopii kaikille, niin aikuisille kuin koululaisille ja opiskelijoille kotitaloustunneille ja fysiikantunneille tai vaikkapa kielten opiskeluun. Opas on julkaistu suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Se on helppolukuinen ja siinä käydään läpi kodin sähköturvallisuusasiat, energian järkevä käyttö, sähkölaitteet ja niiden käyttö sekä sähkölaitteiden ja lamppujen kierrätys ja em. jätteiden lajittelu.

Kerro paras säästövinkkisi!

Paras säästövinkkini on ehdottomasti se, että käytä kun tarvitset. Vinkiksi lapsiperheille ja miksei aikuisillekin: Piparitaikinan voi syödä sellaisenaan. Se on niin paljon parempaa kuin pipareiksi paistettuna!

Opettajat vastaavat minkä tason opetukseen he ovat käyttäneet aineistoa:

Luokat 7-9 = 41 %
Esiopetus ja luokat 1-6 = 33 %
Yliopisto / korkeakoulu = 4 %
Muu = 22 %

 

Helsingin Energia Eva_Spiegel2.jpg

Eva Spiegel, Helsingin Energia

642Helsingin_Energia_CMYK_LOGO.jpg

 

Opettajan mielipide

" Materiallit ovat olleet sopivan kokoisia eli noin 20 sivun mittaisia tietopaketteja ja niistä on ollut helppo saada ajankohtaista ja luotettavaa tietoa. Olemme hyödyntäneet niitä koulumme teemaviikkojen aikana, jotka liittyvät Joensuussa järjestettävään SciFest-tapahtumaan. Tämän vuoden teemana on vesi ja nyt tilasinkin vesitietoa kouluumme. " -Sampo

 

 

Takaisin tuotteisiin