Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Rauhankasvatusinstituutti ry

Haastattelussa Johanna Laaja, RKIn pääsihteeri

 

Hei Johanna! Mitä Rauhankasvatusinstituutti RKI ry tekee?

RKI tukee kasvattajien työtä tuottamalla rauhankasvatukseen sopivaa oppimateriaalia, draamallisia toimintapäiviä ja koulutuskokonaisuuksia. Maailmankoulu-hankkeen kautta RKI vahvistaa globaalikasvatustoimintaa kuudessa kunnassa yhteistyössä paikallisen opetustoimen kanssa. RKI on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö.

Miten julkaisujanne voi käyttää opetuksessa?

Rasismin ja antisemitismin vastainen oppimateriaali sopii käytettäväksi yläkouluissa ja toisella asteella monenlaisissa yhteyksissä. Teemat löytyvät opetussuunnitelman aihekokonaisuuksista, joten vihot voi ottaa käyttöön minkä tahansa aineen tunnilla. Materiaalia on hyödynnetty etenkin HY, AI, UE ja FI tunneilla. Materiaali sopii myös erilaisiin teemapäiviin kuten YK:n päivä, rasisminvastainen päivä, Ahtisaaripäivä tai Vainojen uhrien muistopäivä.

Miten materiaali on syntynyt?

Oppimateriaali on tehty yhteistyössä Anne Frank Housen, ODIHR:n, ja Helsingin yliopiston kanssa. Se on julkaistu 14 maassa ennen Suomea. Holokausti ja Anne Frankin tarina muistuttavat koskettavasti nuoria siitä mihin rasismi ja yhdenvertaisuuden laiminlyöminen voi pahimmillaan johtaa. Meiltä voi halutessaan tilata myös opettajakoulutusta (esim. veson) materiaalin teemoja syventämään.

 

Johanna Laaja pääsihteeri 767RKI.JPG

Johanna Laaja, Rauhankasvatusinstituutti ry

logo (2).png

 

 

 

Takaisin tuotteisiin