Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

STTK ry

Haastattelussa Kirsi Sjöholm, Viestintäasiantuntija

 

Hei Kirsi! Kerro STTK:n toimminnasta

STTK on poliittisesti sitoutumaton ja moniarvoinen koulutettujen ammattilaisten keskusjärjestö, johon kuuluu 17 jäsenliittoa ja noin 520 000 jäsentä. Tavoitteemme on menestyvä Suomi, jossa yhteistyöllä rakennamme maailman parasta työelämää ja hyvinvointia. 


Miten Työelämän ABC:tä voidaan käyttää opetuksessa?

Työelämän pelisäännöt on hyvä tuntea jo mennessään ensimmäiseen työpaikkaansa, kesätöihin tai työharjoitteluun. Työelämän ABC sisältää työelämän keskeiset pelisäännöt sekä työntekijän velvollisuudet ja oikeudet tiiviissä paketissa.


Mikä asia teitä askarruttaa näin Suomi 100 –juhlavuotena?

Tasa-arvon edistäminen on perinteisesti ollut yksi STTK:n toiminnan periaatteista. Suomi 100 –juhlavuotena haluamme nostaa keskusteluun miesten tasa-arvon ja erityisesti nuorten miesten putoamisen koulutuksen ja työelämän ulkopuolelle. Poikien oppimistulokset jäävät selvästi tytöistä jälkeen. Osaamisen puutteet korostuvat toiselle asteelle siirryttäessä. Esitämme muutoksia peruskoulutukseen, jolla luodaan pohja koko myöhemmälle oppimiselle, työmarkkinaasemalle ja ylipäätään tulevaisuuden suunnitelmille. Lisäksi poikien ja tyttöjen välillä olevien osaamiserojen vuoksi tarvitaan jatkuvaa koulutusleikkausten sukupuoliarviointia.

 

KSjoholm.jpg
Kirsi Sjöholm, Viestintäasiantuntija, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ry

STTK_MARK_295_RGB.jpg

 

Takaisin tuotteisiin