Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry

Anu Kostiainen, Asiantuntija, oppilaitosyhteistyö, kertoo standardisoimisesta

 

Hei Anu! Mitä Suomen Standardisoimisliitto SFS ry tekee?

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry on standardisoinnin keskusjärjestö Suomessa. Jäseninä liitossa on elinkeinoelämän järjestöjä ja Suomen valtio. SFS päätehtäviä ovat SFS-standardien laadinta, vahvistaminen, julkaiseminen, myynti ja tiedottaminen.

Miksi standardisoiminen on tärkeää?

Standardien tarkoitus on hyödyttää koko yhteiskuntaa. Kaikilla aloilla teollisuudesta kauppaan ja tutkimukseen yhteisesti hyväksytyt käsitteet ja määritelmät nopeuttavat työtä, vähentävät virheitä ja auttavat saamaan entistä parempia käytännön tuloksia.

Standardien ansiosta tuotteet, palvelut ja menetelmät sopivat siihen käyttöön ja niihin olosuhteisiin, joihin ne on tarkoitettu.

Kerro oudoin standardisoinnin kohde noin maallikon silmin?

Outoja kohteita ei siinä mielessä olekaan, että standardeja luodaan vain todelliseen tarpeeseen, mutta mielestäni yksi hauskimmista standardeista on Vaniljasanasto (SFS-EN ISO 3493:en Vanilla Vocabulary).

Kerro miten julkaisujanne voi käyttää opetuksessa?

Standardit liittyvät olennaisesti yhteiskunnan toimimiseen. Julkaisuissa on sekä perustietoa standardeista ja niiden merkityksestä että hyviä tiedonlähteitä syvempään opiskeluun. Standardien tunteminen on tärkeää kaikille suomalaisille, mutta erityisesti teknisille aloille suuntautuville opiskelijoille, jotka tulevat käyttämään standardeja konkreettisessa työssään paljon.

 

SFS_Anu Kostiainen.jpg

Anu Kostiainen, Suomen Standardisoimisliitto SFS ry

sfs-logo.png

 

 

 

Takaisin tuotteisiin