Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Valio Oy

Marika Laaksonen, Ravitsemusasiantuntija

 

Hei Marika! Kerro lyhyesti Valion toiminnasta

Valio on perustettu vuonna 1905 voin vientiliikkeeksi. Valion omistavat 18 maidontuottajien meijeriosuuskuntaa.  Valion perustehtävä on Valiolaisten maidontuottajien elinkeinon edistäminen ja siten maaseudun elinvoimaisuuden tukeminen. Valio on nykyisin Suomen suurin maidonjalostaja. Valio brändin tunnuslause ”Anna elämän maistua” kuvaa Valion toiminnan arvopohjaa eli vastuuta hyvinvoinnista.

Miksi olette tehneet kaksi eri lautasmalli-julistetta urheilijalle?

Olemme tuottaneet A2 kokoiset havainnolliset julisteet aktiiviliikkujan lautasmallista sekä aamu- ja välipalamallista. Aktiiviliikkujalla hiilihydraatin ja proteiinin tarve kasvaa.  Siksi pääaterioilla lautasen tilasta kolmannes tulisi varata proteiinipitoiselle kalalle, kanalle, lihalla tai kasvikunnan proteiinille; toinen kolmannes hiilihydraatin lähteille perunalle, riisille ja pastalle ja jäljelle jäävä kolmannes kypsennetyille ja tuoreille kasviksille. Ruokajuomana maito tai piimä ovat suositeltavia ja leipä kannattaa nauttia täysjyvänä. Lautasmalli toimii pääaterioilla, mutta aktiiviliikkujien ruokavaliossa myös aamu- ja välipalat ovat merkittävässä roolissa.  Aamu- ja välipalamallissa monipuolisuus varmistetaan valitsemalla jotakin jokaisesta neljästä ryhmästä: proteiinit, hiilihydraatit, kasvikset ja rasvat.  

Mistä Vauhtia ja voimaa ruokavaliosta -julkaisussa on kyse?

Vauhtia ja voimaa ruokavaliosta esite on kohdennettu nuorille ja sen tarkoitus on kannustaa heitä syömään monipuolisesti ja liikkumaan. Esite opastaa ytimekkään tekstiosan ja havainnollistavien kuvien avulla nuorta liikkujaa koostamaan ruokavalionsa monipuolisesti ja terveellisesti, ajoittamaan ateria-ajat harjoituksiin sopiviksi sekä huolehtimaan nestetasapainosta.

 

Valio_Marika_Laaksonen.png

Marika Laaksonen, Ravitsemusasiantuntija

VALIO_logo_RGB53mm_12997_10.png

 


Opettajien vastauksia kysymykseen mikä oli parasta koskien näitä julkaisuja?


"Selkeys. Värit. Houkutteleva."

"Siinä oli mukavia ja helppoja reseptejä, sekä helposti ymmärrettävää tietoa."

"Värikkyys ja tiedon määrä."

 

 

 

Takaisin tuotteisiin