Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

YK:n Kehitysohjelma UNDP

Haastattelussa Camilla Brückner, UNDP:n Pohjoismaiden toimiston johtaja

 

Hei Camilla! Mitä YK:n kehitysohjelma UNDP tekee?

UNDP on YK:n maailmanlaajuinen kehitysverkosto, joka toimii yli 170 maassa ja alueella. UNDP työskentelee köyhyyden vähentämiseksi, kestävän inhimillisen kehityksen turvaamiseksi sekä sopeutumiskykyisten kansakuntien rakentamiseksi yhteistyössä hallitusten ja kansalaisten kanssa ympäri maailman. UNDP luo yhteistyötä eri maiden välille ja etsii paikallisia ratkaisuja demokratian vahvistamiseen, konfliktien ja ympäristöongelmien ehkäisemiseen sekä globaalien kehitystavoitteiden saavuttamiseen. Se pyrkii elinolojen parantamiseen kaikkialla maailmassa.

Miten julkaisua ”Muuttuuko maailma paremmaksi?” voi käyttää opetuksessa?

Muuttuuko maailma paremmaksi? -kirjassa kuvataan ajankohtaisten tilastotietojen avulla maailman kehitystä viime vuosikymmeninä. Se sisältää tietoa saavutuksista, haasteista, YK:n vuosituhattavoitteista ja vuoden 2015 jälkeisistä kehitystavoitteista. Lisäksi osoitteessa www.undp.fi on kirjaan liittyviä valmiita verkkoharjoituksia, interaktiivisia kaavioita, lyhyitä videoita ja lisäkysymyksiä keskustelua varten. Sivustolla on opetusmateriaalia ja harjoituksia kaikille luokkatasoille. Löydät verkkoaineiston napsauttamalla otsikkoa ”Globaalikasvatus” sivun päävalikossa. Koulumateriaalin kohderyhmänä ovat kaikki peruskoulut, lukiot ja ammatilliset oppilaitokset. Kirja on suunnattu yli 15-vuotiaille nuorille, mutta soveltuu erittäin hyvin johdatuksena kehityksen teemoihin myös sitä vanhemmille.

Muuttuuko maailma paremmaksi?

Vastaus riippuu siitä, keneltä sitä kysytään ja mitä käytetään vertailukohteena. Jotkut vastaisivat, että maailma ei ole koskaan ollut parempi: yhä useammat osaavat lukea ja kirjoittaa, yhä useammalla on saatavilla puhdasta vettä, köyhyys vähenee ja elinikä nousee lähes koko maailmassa. Toiset sanoisivat, että maailma ei koskaan ole ollut yhtä epäoikeudenmukainen kuin nyt: köyhimpien ja rikkaimpien väliset erot kasvavat ja ilmaston osalta kehitys kulkee edelleen väärään suuntaan. Tässä kirjassa pyritään esittelemään maailmanlaajuisia kehityskysymyksiä kattavasti ja helposti ymmärrettävässä muodossa. Kirjassa selitetään, miten kehitystä voidaan mitata ja tarkoituksena on, että kirja herättää lisää kysymyksiä ja keskustelua yhteisestä maailmasta ja tulevaisuudesta.


761_UNDP_Camilla_Bruckner_webb.png

Camilla Brückner, UNDP

761_UNDP_Logo-Blue-w-TaglineBlue-ENG-(1).png

 

 

Takaisin tuotteisiin