Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Miksi kannattaa liittyä SubjectAid.fin palveluun?

Opettajat tilaavat aineistoa SubjectAid-palvelun kautta monestakin eri syystä. Jotkut käyttävät aineistoa havainnollistamaan oppikirjoissa kuvattuja asioita. Toiset taas hyödyntävät sitä keskustelun pohjana tai vertailuaineistona. Jotkut opettajat taas käyttävät aineistoa herättämään kiinnostusta siirryttäessä uuteen aiheeseen. Olemme haastatelleet muutamia opettajia, jotka kertovat, miksi he ovat tilanneet aineistoa SubjectAidin kautta.

Opettajien mielipiteitä ja vinkkejä

"Ajankohtaisuus, uutismaisuus– hyvät esimerkit muualtakin kuin tutuista kohteista, auttaa toisen asteen nuoria itsensä kehittämisessä kokonaisvaltaisiksi työyhteisön jäseniksi."

- Opettaja, Nokia

Hei Annamari!

Mitä aineita ja mitä luokkia opetat?

Opetan kyläkoulussa periaatteessa 3–4-luokkia luokanopettajana. Meillä on koulussa kuitenkin periaate, että kaikki opettajat opettavat kaikkia oppilaita, joten opetan myös jokusen tunnin esi-2 luokkaa ja 5–6-luokkien biologiaa, maantietoa ja fysiikka/kemiaa.

Miten olet käyttänyt tuotteita opetuksessa?

Olen tilannut monenlaista aineistoa ja lähinnä luonnontiedeaineisiin. Olen tilannut sitä koko koulun väelle, jos se on vaan ollut kaikille sopivaa. CD-Rom-pelit kierrätyksestä tilasin koko koululle. Ne annettiin oppilaille joulukalenterilahjana ja oppilaat ovat pelanneet peliä kotonaan.
6-luokille tilasin aineistoa lisälukemistoksi, joka käsiteltiin tarkasti, luettiin ääneen, tekstiä tiivistettiin ja tehtiin siitä kysymyksiä. Myös 3–6-luokille tilasin materiaalia, joka käytiin yhdessä läpi perehtyen siihen, miten mikäkin jätelaji hävitetään. Tilasin myös paperinkierrätysjulisteita joita annettiin lapsille myös kotiin vietäviksi.

Mitä pidät SubjectAidin palvelusta?

SubjectAid on todella hyvä palvelu. Kun sieltä lähetetään sähköpostia tilattavista aineistoista, tulee niitä näppärästi tilattuakin.
Aineistot toimitetaan yleensä nopeasti.Parasta on kuitenkin ehdottomasti se, että aineisto on ilmaista eikä postikulujakaan peritä.
- Annamari Raes, Ikaalinen

Hei Heidi!

Mitä aineita ja luokkia opetat?

Luokkani on 6. lk, jolle opetan musiikkia ja historiaa lukuun ottamatta kaikkia aineita. Muille luokille opetan ympäristöoppia (2. lk), käsitöitä (3. ja 4 lk), draamaa (3.lk) ja teknistä (5. lk.).

Miten olet käyttänyt julkaisuja opetuksessa?

SubjectAidin aineistoja olemme käsitelleet oppilaiden kanssa yhdessä, joitain julkaisuja olemme käyttäneet ryhmätöiden apuna. Julisteita pidän luokan seinillä. Olen huomannut, että lapset käyvät mielellään lukemassa niitä. Usein olen saanut tukea omille sanomilleni, kun on ollut ”mustaa valkoisella” asian tueksi.

Viimeisin riemukulku oli Hyvät ruokailutavat -esite*). Perheiden yhteisessä ruokailussa taitaa tapakasvatus olla sivuroolissa, joten hyvien tapojen opettelussa täytyy ensin poisoppia ja ymmärtää, että hyvät tavat ovat elämässä tärkeät hallita.

Olen käyttänyt liki kaikkea tilaamaani sekä omassa opetuksessani että vaihtaessamme ryhmiä. Myös kollegani ovat ottaneet käyttöönsä esitteitä valikoidusti.

Mitä pidät SubjectAidin palvelusta?

Sanomattakin on selvää, että olen erittäin onnellinen ja kiitollinen ammattilaistenne tarjoamasta tiedollisesta ja materiaalisesta tuesta, jolla voin opetukseni nivoa suoraan ympäröivään yhteiskuntaan.Kurkistus koululuokan ulkopuolelle avartaa ja tuulettaa kummasti.

Palvelunne maksuttomuus on luonnollisesti se tekijä, joka mahdollistaa tarjoamanne tuen opetuksen laajentamiseen ja nykyhetkessä elämiseen. Olen ihmeissäni ja kiitollinen palvelustanne. Levitän tätä ilosanomaa. Upeaa työtä teette!

- Heli Soininen, luokanopettaja, Pukkila

Takaisin tuotteisiin