Animalia ry

Animalia on Suomen johtava eläinsuojelujärjestö, joka perustettiin vuonna 1961. Animalia vastustaa sellaista eläinten kohtelua, joka aiheuttaa eläimille kärsimystä tai estää olennaisesti niiden lajityypillistä käyttäytymistä. Animalia on asiantuntijajärjestö, joka toimii tiedottamalla, kampanjoimalla ja vaikuttamalla lainsäädäntöön. Animalia toimii vain laillisin keinoin. Animalia on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, joka toimii jäsenmaksujen ja lahjoitusten varassa. Animalian päätoimintakohteita ovat maatalouden eläimet, turkistarhaus sekä eläinkokeet.
Lisää materiaalia opetuskäyttöön löydät kotisivuiltamme osoitteesta animalia.fi/koulut-ja-nuoriso.
Painettua aineistoa tilattavaksi

Eläinsuojeluliitto Animalia ry

Kanerva Pelli, Eläinsuojeluliitto Animalia ry:n vapaaehtoiskoordinaattori, kertoo heidän työstään, parantaakseen eläinten asemaa. Saat myös tietää kuinka voit käyttää heidän vihkoa herättääkseen keskusteluja eläinten oikeuksista.

Hei Kanerva! 

Kerro Animalian toiminnasta
Animalia on vuonna 1961 perustettu Suomen johtava eläinsuojelujärjestö. Animalian tavoite on parantaa eläinten asemaa yhteiskunnassamme ja edistää niiden hyvinvointia ja oikeuksia. Tavoitteisiin pyrimme mm. vaikuttamalla lainsäädäntöön, kampanjoimalla ja herättämällä keskustelua sekä tiedottamalla.   

Miten aineistojanne voi käyttää opetuksessa?
SubjectAidilta opettaja voi tilata yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille suunnatun ”Eläimille oikeuksia” –vihkon, jossa käydään lyhyesti läpi eläinetiikkaa ja eläintuotantoa teemaan liittyvien tehtävien kera. Oppimateriaaliin sisältyy oma opettajan opas tuntirunkoehdotelmineen. Materiaalin avulla voit helposti  avata keskustelun eläinten oikeuksista oppilaiden kanssa. Syventäväksi materiaaliksi voit tilata Animalian esitteitä eri toimintakohteistamme tai nuorille suunnattua Manimalia-lehteä, joka esittelee toimintakohteitamme rennolla tavalla.

Kanerva Pelli, Eläinsuojeluliitto Animalia ry
Opettajien mielipiteitä aineistosta

"Saada ihmiset keskustelemaan ja pohtimaan myös etiikan kannalta elämisen oikeuksia maapallolla."

"Tästä materiaalista saa helposti ns. takatasku ohjemia, jos ei ole ehtinyt valmistella jollekkin tunnille ohjelmaa."