Helen Oy

Helen Oy tarjoaa helpompaa ja mutkattomampaa arkea yli 550 000 asiakkaalle Suomessa. Lämmön, jäähdytyksen ja sähkön lisäksi tarjoamme ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan, älykkäisiin kiinteistöihin sekä sähköiseen liikenteeseen. Kehitämme fiksumpaa hiilineutraalia energiajärjestelmää, jonka avulla jokainen voi tuottaa, käyttää ja säästää energiaa ympäristöä kunnioittaen. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen hiilineutraalius 2030. Yhdistetään voimat ja tehdään uuden energia-aikakauden mahdollisuuksista totta.
Painettua aineistoa tilattavaksi
Materiaalia täydentävät digitaaliset aineistot
Tilaamaasi aineistoon kuuluvat digitaaliset lisämateriaalit lähetetään sinulle sähköpostilla viikon kuluessa tilauksesta. Voit myös ladata aineistot suoraan täältä.

Helen Oy

Helen Oy:n markkinoinnin asiantuntija Johanna Kuusisto kertoo yrityksen toiminnasta sekä heidän aineistostaan, joka opettaa energia- asioita lapsille ja nuorille.

 

1. Kerro Helen Oy:n toiminnasta

Yli sadan vuoden kokemuksella energiaan liittyvien haasteiden ratkaisemisesta Helen Oy:lla on pitkät perinteet energiakasvatuksessa. Energia-asiat ja energiamurros puhuttavat monia ja voivat aiheuttaa huolta. Ne vaikuttavat erityisesti lapsiin ja nuoriin, jonka vuoksi Helen pyrkii tekemään energiasta ymmärrettävää kaikenikäisille.

2. Miten Ellenin energiaseikkailu – harjoitusvihkoa voi hyödyntää opetuksessa?

Helen on lanseerannut Ellenin energiaseikkailu –kirjan, joka tuo lapsille, lapsiperheille sekä kasvatuksen ja opetuksen ammattilaisille helposti ymmärrettävää tietoa energiamurroksesta, eri energiamuodoista ja ilmastokriisistä. Ellenin energiaseikkailu on tarina pienestä tytöstä, joka auttaa hukassa olevaa energiaa, Posia ja Negaa, löytämään tiensä takaisin sähköverkkoon. Matkan varrella opitaan eri energialähteistä, ilmastokriisistä ja erilaisista tavoista säästää energiaa kotona. Kirja on syntynyt vahvassa yhteistyössä lasten, vanhempien ja energia-asiantuntijoiden kanssa. Kirjan suunnittelussa oli mukana Munkkiniemen ala-asteen oppilaita, jotka pääsivät vaikuttamaan kirjan hahmoihin ja tarinaan.

3. Miksi Ellenin energiaseikkailu – harjoitusvihko on tärkeä lapsille?

Helenin toteuttaman tutkimuksen mukaan lapset oppivat energiasta pääasiassa kotona vanhempiensa avulla. Kuitenkin monet vanhemmat ja kasvatuksen ammattilaiset kaipaavat tukea energiakasvatukseen. Siksi Helen on kehittänyt oppimateriaalit kirjan tueksi auttamaan lapsia oppimaan energiasta. "Ellenin energiaseikkailu" -oppimateriaalin tarkoituksena on tarjota luotettavaa tietoa energiasta innostavalla ja ymmärrettävällä tavalla eri ikäisille oppijoille. Energiasivistyksen myötä Helen haluaa edistää energiavalmiutta ja varustaa tulevaisuuden sukupolven tiedolla ja työkaluilla aktiivisiksi toimijoiksi kestävän energiatulevaisuuden kehittyessä. Harjoitusvihko ja opettajan PowerPoint-materiaali on rakennettu niin, että ne kulkevat samassa tahdissa lastenkirjan kanssa. Harjoitusvihko toimii myös sellaisenaan opetuksessa ja se sisältää faktatietoa ja ikätasolle sopivia hauskoja tehtäviä.

Johanna Kuusisto

Markkinoinnin asiantuntija

Opettajien mielipiteitä aineistosta

"Parasta se, että sopii mm. 3-4 luokkalaisille itsenäisesti, parin tai pikkuryhmän kanssa tehtäväksi. Mukava lisätehtävä."

"Pienten oppilaiden huomiointi tiedon valtavirrasta!"

"Vaikka onkin pienemmille tarkoitettu, toimii hyvin myös "E-kirjana" ja S2-oppilaille."