Korento ry

Korento ry on valtakunnallinen potilasjärjestö, joka edustaa jopa 600 000:ta endometrioosin, adenomyoosin, PCOS:n ja vulvodynian kanssa elävää suomalaista. Toimintamme ydintä on vertaistuen antamisen ja vastaanottamisen mahdollistaminen, tiedon levittäminen edustamistamme teemoista sekä vaikuttamis- ja edunvalvontatyö.

Korento on kasvava, dynaaminen järjestö ja meillä on tällä hetkellä noin 1600 jäsentä. Toimintamme on kaikille avointa ja jäsentemme lisäksi vertaistukitoimintamme piirissä on tuhansia muita gynekologisten sairauksien ja oireyhtymien kanssa eläviä. Toimintaamme rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Painettua aineistoa tilattavaksi

Korento ry

Haastateltavana Olga Haapa-aho, toiminnanjohtaja

Hei Olga! Kerro Korento ry:n toiminnasta

Korento toimii potilasjärjestönä gynekologisen sairauden tai oireyhtymän kanssa eläville. Näitä diagnooseja ovat endometrioosi, adenomyoosi, PCOS ja vulvodynia. Potilasjärjestönä tarjoamme tietoa ja vertaistukea sekä vaikutamme gynekologisen hoidon ja diagnoosin saaneiden arjen parantamiseksi. Lisäksi edistämme avointa ja tietoon perustuvaa keskustelua kuukautisista. Tavoitteemme on, että "Kuukautisiin ja gynekologisiin oireisiin ei liity häpeää.
Yksikään, jolla on gynekologisia oireita, ei jää ilman diagnoosia, hoitoa ja tukea."

 

Miten menkat ei saa estää elämästä -materiaalia voi hyödyntää opetuksessa?

Esitteen avulla voi tarjota oppilaille tietoa siitä, millaiset kuukautisoireet ovat niin sanottuja epätyypillisiä oireita ja voivat liittyä gynekologiseen sairauteen tai oireyhtymään. Materiaalin ja meidän Moona-sovelluksen avulla voi ohjata seuraamaan omia kuukautisia ja oireita. Materiaalin avulla voi myös kertoa, millaista tukea potilasjärjestö tarjoaa diagnoosin saaneille tai sitä epäileville. 

 

Olga Haapa-aho, toiminnanjohtaja