Korkeasaaren eläintarha

Eläintarhan toiminnasta vastaa voittoa tavoittelematon Korkeasaaren eläintarhan säätiö, jonka tehtävä on uhanalaisten lajien ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Säätiö kattaa suurimman osan kuluistaan eläintarhan pääsylipputuloilla. Korkeasaari on osa Helsingin kaupunkikonsernia, ja kaupunki tukee säätiön toimintaa.

Korkeasaaren eläintarhassa on noin 80 vakituista työntekijää, jotka edustavat yli 30 ammattinimikettä. Tavoitteemme on olla monimuotoinen, tasa-arvoinen ja yhdenvertainen työyhteisö. Kesällä henkilökunnan määrä lähes tuplaantuu kausityöntekijöiden myötä. Työelämäämme tutustuu vuosittain myös iso joukko työssäoppijoita ja TET-harjoittelijoita.

Painettua aineistoa tilattavaksi
Materiaalia täydentävät digitaaliset aineistot
Tilaamaasi aineistoon kuuluvat digitaaliset lisämateriaalit lähetetään sinulle sähköpostilla viikon kuluessa tilauksesta. Voit myös ladata aineistot suoraan täältä.
Opettajan ohje - Eläimellistä puuhaa - tehtävävihko

Opettajan ohje: Eläimellistä puuhaa - tehtävävihko

Opettajan ohje - Auta villieläintä oikein -juliste

Opettajan ohje: Auta villieläintä oikein - juliste


Korkeasaaren eläintarha

Hei Tero! Kerro Korkeasaaren luontokoulun toiminnasta
Korkeasaaren eläintarha sijaitsee Helsingin keskustan tuntumassa ja tarjoaa kodin 160 eläinlajille. Korkeasaaren yhteydessä toimii myös Villieläinsairaala luonnonvaraisille eläimille sekä luontokoulu Arkki.

Luontokoulupäivät, omatoimiset kouluvierailut sekä laaja nettisivujemme tarjonta on hyvä lisä kouluopetukseen. Luontokoulun opetusohjelmien aiheina ovat mm. eläinten käyttäytymisen tutkiminen, uhanalaisten lajien suojelu, eläinten sopeutuminen ja trooppiset ympäristöt. Nettisivujen tarjonta sekä korona-ajan myötä valikoimiimme tulleet etäluontokouluohjelmat mahdollistavat opetukseemme osallistumisen myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Kouluvierailut ja luontokoulupäivät ovat loka-huhtikuussa maksuttomia ennakkoon ilmoittautuneille kouluryhmille. Lue lisää vierailukäytännöistä nettisivuiltamme www.korkeasaari.fi.  

Miten teidän materiaalejanne voi käyttää opetuksessa?
Eläimellistä puuhaa -tehtävävihko on puuhamateriaali oppilaalle. Kohderyhmä on 3-6-luokat. Nimeämis-, yhdistely ja ristikkotehtävien avulla oppilas oppii eläimistä ja niiden tarpeista, eläintarhojen tekemästä suojelutyöstä ja harjoittelee tiedonhankintaa. Oppilas pääsee myös pohtimaan, miten voi omakohtaisesti toimia eläinten ja luonnon monimuotoisuuden hyväksi.

Auta villieläintä oikein -juliste on tarkoitettu luokan tai koulun käytävän seinälle kiinnittämään huomiota siihen, milloin luonnonvarainen eläin tarvitsee apua ja milloin ei. Turhat auttamiset, kuten emojen hoidossa olevien mutta hetkellisesti yksinään kyhjöttävien jäniksen- ja lokinpoikasten ”pelastamiset” ovat valitettavasti yleistyneet. Julisteellamme haluamme lisätä oikeaa tietoa ja toimintatapoja asiaan liittyen.

Kumpikin materiaali sisältää sähköisen opettajanmateriaalin, jossa on tarkentavaa lisätietoa, tehtävien oppimistavoitteet, linkkejä videoihin ja muihin näitä painettuja oppimateriaaleja täydentäviin sähköisiin materiaaleihin. Eläimellistä puuhaa -opemateriaalissa on myös tehtävien vastaukset.

Korkeasaari on eläinten ja luonnon puolella
Korkeasaari on mukana yli kolmessakymmenessä vastuullisten eläintarhojen yhteisissä lajiensuojeluohjelmissa. Innostamme ja rohkaisemme ihmisiä suojelemaan luontoa ja eläimiä myös omien kulutusvalintojen kautta. Eläintemme hyvinvointi on meille sydämenasia ja olemme myös mukana alan tutkimustoiminnassa. Nettisivuiltamme ja youtube-kanavaltamme löytyy tietoa ja videoita näistä aiheista. Videoita voi käyttää oppituntien elävöittämiseen. Uutiskirjeemme kasvattajille tuo ajankohtaiset opetusasiat ja muut kuulumiset suoraan tilaajien sähköpostiin.

Tero Kirjosalo, Ympäristökasvattaja