Muoviteollisuus ry

Muoviteollisuus ry on vuonna 1961 perustettu muovituotteita valmistavien yritysten oma elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö. Toiminnan tavoitteena on varmistaa jäsenyrityksille hyvät ja kannattavat elinkeinon harjoittamisen edellytykset Suomessa. Yksi tehtävä on kertoa asiantuntevasti ja laajasti monipuolisesta materiaaliryhmästä, jotta muovituotteita käytettäisiin oikein. Muoviteollisuus ry toimii laajassa yhteistyössä muiden järjestöjen ja sidosryhmien kanssa, läheisin kansainvälinen yhteistyökumppani on PlasticsEurope. Lisää www.plastics.fi
Painettua aineistoa tilattavaksi
Materiaalia täydentävät digitaaliset aineistot
Tilaamaasi aineistoon kuuluvat digitaaliset lisämateriaalit lähetetään sinulle sähköpostilla viikon kuluessa tilauksesta. Voit myös ladata aineistot suoraan täältä.
Puhdistamotyöryhmä esittäytyy digiaineisto hajajätevesioppaaseen

Ryhmän tavoitteena on kehittää alan laitteita, palveluja ja tiedottamista niin, että toiminta edistää hajajätevesien puhdistamista etenkin Suomessa.

Puhdistamotyöryhmä esittäytyy digiaineisto hajajätevesioppaaseen

Ryhmän tavoitteena on kehittää alan laitteita, palveluja ja tiedottamista niin, että toiminta edistää hajajätevesien puhdistamista etenkin Suomessa.


Muoviteollisuus ry

Haastateltavana Vesa Kärhä, Toimitusjohtaja

Hei Vesa! Mitä Muoviteollisuus ry tekee?
Muoviteollisuus ry jakaa informaatiota muoveista ja muovituotteista Suomessa. Sen ovat perustaneet muovisia tuotteita valmistavat pienet ja keskisuuret alan yritykset yli 50 vuotta sitten. Muovit ovat monipuolinen ja yhä yleistyvä materiaaliryhmä. Tiedon saanti ei välttämättä ole pysynyt kehityksessä mukana.

Miten Muoviteollisuuden julkaisua ”Luotu suojaksi ” voi käyttää opetuksessa?
Esimerkiksi kotitalous- ja ympäristö-opinnoissa voidaan opasta tukena käyttäen pohtia, mitä pakkausmateriaaleja meillä on käytössä elintarvikkeiden ympärillä ja miksi. Haluamme virittää ilmiö-oppimista: luokassa voi pienryhmille antaa missioita, vaikkapa miten saada joku uutuustuote markkinoille.

Luotu suojaksi oppaassa kerrotaan, miten hyvä tuote suojataan koko toimitusketjussa ja vähennetään hävikkiä. Pakkauksien suunnittelu on myös yksi tulevaisuuden ala. Opettajan oppaassa on myös vinkkejä muiden tuntien tehtäviksi.

Mikä on mielestäsi paras muovinen innovaatio?
Yhden tuotteen esiin nosto alkaa olla aika turhaa. Muovituotteiden kasvava 3D-tulostus on iso uusi harppaus ihmiskunnalle. Ehkä me kaikki voimme tulostaa kohta haluamiamme tuotteita kotiprinttereillä. Kotiprinttaus laajentaa entisestään tarvetta tuntea muoveja ja niiden ominaisuuksia syvällisimmin. Haluamme Muoviteollisuus ry:nä toimittaa tätä tietoa ja materiaalisivistystä.

 

Opettajien vastauksia miten he ovat käyttäneet Muoviteollisuuden julkaisuja opetuksessa:

"Apuna omassa opetuksessa."

"Tuntien aikana tietopankkina oppilaille."

"Inspiraation lähteenä ja/tai tiedonhakuun."

Vesa Kärhä, Muoviteollisuus ry