Suomalaiset kehitysjärjestöt Finnish Development NGOs Fingo ry

Fingo on liki 300 järjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija. Fingo tekee työtä, jotta elämä olisi reilumpaa. Ihan kaikkialla.
Painettua aineistoa tilattavaksi

Suomalaiset kehitysjärjestöt

Finnish Development NGOs Fingo ry

Anni Valtonen, Päätoimittaja Maailman Kuvalehti

Kerro Fingon toiminnasta

Fingo on noin 270 suomalaisen kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija. Teemme työtä reilumman maailman puolesta. Uskomme, että jokainen meistä voi vaikuttaa tulevaisuuteen tänään. Siksi etsimme yhdessä ratkaisuja. Me, noin 270 suomalaista järjestöä, olemme yhdessä Fingo. Osa meistä on pieniä, osa suuria, ja toimimme hyvin monenlaisten asioiden parissa kehitysyhteistyön, globaalin kansalaiskasvatuksen ja kestävän kehityksen kentällä. Meillä kaikilla on kuitenkin yhteinen unelma – haluamme tehdä maailmasta oikeudenmukaisemman ja reilumman, ihan kaikille.

Fingo tuottaa palkittua Maailman Kuvalehteä, joka sukeltaa päivittäistä uutisvirtaa syvemmälle ja kertoo kiinnostavasti ja innostavasti ihmisistä ja ilmiöistä eri puolilta maailmaa.

Miten Maailman Kuvalehteä voi käyttää opetuksessa?

Lehden numerot ovat teemoitettuja. Vuoden 2023 teemat ovat talouskasvu, musiikki, elinkaari ja eriarvoisuus. Teemoja käsitellään useista eri näkökulmista, joten yksittäiset numerot ja jutut sopivat keskustelun herättäjiksi monessa oppiaineessa. Juttuja voi myös käyttää osana äidinkielen opetusta ja koulun mediakasvatusta.

Lehti on sekä ajaton että ajankohtainen. Lehden numerot kestävät aikaa, jutut eivät ihan heti vanhene.

Mitä erityistä Maailman Kuvalehdessä on?

Vuodesta toiseen saamme loistavaa lukijapalautetta. Meillä on arvokas lukijakunta, aktiivisten maailmankansalaisten uskollinen joukko. Teemme lehteä ihmisille, jotka ymmärtävät, ettei maailma ole valmis ja että sitä voidaan muuttaa.

Täytämme mediakentöässä aukkoa, joka jää päivittäisen uutisvirran alle. Pyrimme menemään sinne, minne suuret mediat eivät mene. Maailma on paljon moninaisemi ja moniäänisempi, kuin päivittäismedia antaa ymmärtää.

Näinä aikoina maailman laaja-alainen ymmärtäminen on entistä tärkeämpää: me kaikki maailman ihmiset olemme syvässä keskinäisriippuvuudessa toisiimme Se, mikä tapahtuu muualla, vaikuttaa meihin – ja meidän valintamme vaikuttavat ihmisiin toisaalla. Tämän ymmärtäminen on tärkeää. Samaan aikaan on tärkeä korostaa sitä, että eroavaisuuksisat huolimatta ihmisissä on enemmän yhteistä kuin erilaista. Olosuhteet vaihtelevat, mutta kaikkia maailman ihmisiä yhdistää sama ihmisyys.

Anni Valtonen,  Päätoimittaja Maailman Kuvalehti