Tiedekeskus Heureka

Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa on monipuolinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä, planetaarioelokuvia, tiedeohjelmia ja tapahtumia ympäri vuoden. Heureka jakaa oivaltamisen ilon keskimäärin noin 300 000 kävijän kanssa vuosittain ja kuuluu Suomen suosituimpiin vapaa-ajankeskuksiin. Koulu- ja varhaiskasvatusikäisiä Heurekassa vierailee vuosittain noin 50 000, joka on suunnilleen sama määrä, kuin Suomessa syntyy lapsia vuosittain.
Painettua aineistoa tilattavaksi
Materiaalia täydentävät digitaaliset aineistot
Tilaamaasi aineistoon kuuluvat digitaaliset lisämateriaalit lähetetään sinulle sähköpostilla viikon kuluessa tilauksesta. Voit myös ladata aineistot suoraan täältä.
Heureka Skolor och småbarnspedagogik 2023

Upptäckarglädje på Heureka

Katastrofien keskellä näyttely

Heurekan Katastrofien keskellä -näyttelyn ja siihen liittyvien oppimateriaalien kantavana teemana on resilienssi. Miten varaudut tulevaisuuden yllättäviin tilanteisiin ja selviät niistä? Materiaalit sopivat alakoulun ylimmille luokille, yläkouluun ja toiselle asteelle. Ne ovat hyödynnettävissä ennen tai jälkeen vierailun. Näyttely avoinna Heurekassa 7.1.2024 asti.

Tekoäly-näyttelyn teemaan liittyvät oppimateriaalit

Tutustutaan tekoälyyn ja supertietokoneisiin! Heurekan Tekoäly – Me, Myself & AI -näyttelyn teemoja tukeva materiaali koostuu ohjeistuksesta kahteen työpajaan ja niitä tukevista tehtävistä. Taitava tekoäly -työpaja soveltuu peruskoulun kaikille luokka-asteille ja Tekoälylajittelija Arduinoilla -työpaja peruskoulun yläluokille sekä toiselle asteelle. Työpajat sopivat tehtäväksi ennen tai jälkeen näyttelykäynnin, sekä itsenäisinä kokonaisuuksina ilman näyttelykäyntiä.

Rottakoripallo-kohteeseen liittyvät oppimateriaalit

Rottakoripallo on yksi Heurekan rakastetuimmista aktiviteeteista. Näiden materiaalien avulla tutustutaan eläinten käyttäytymiseen draaman keinoin. Rotat esiintyvät yleisölle näytöksissä, joissa joko havainnollistetaan eläinten kouluttamista (rottakoripallonäytökset) tai kerrotaan rotista eläiminä ja niiden käyttäytymisestä (ruokintanäytökset). Materiaalien tehtävät voidaan toteuttaa joko Heurekassa tai koululla.