Helsingin Yliopisto

Helsingin yliopisto on Suomen suurin ja vanhin, jo vuonna 1640 perustettu yliopisto.

Tarjoamme monenlaisia mahdollisuuksia opiskeluun. Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi monitieteisiin koulutusohjelmiimme tai jatko-opiskelijaksi tohtorikouluumme. Meillä on tarjolla yli 30 kandiohjelmaa, yli 60 maisteriohjelmaa ja yli 30 tohtoriohjelmaa. Opetuksemme perustuu tieteelliseen tutkimukseemme.

Tutkintojen lisäksi voit myös hakeutua opiskelemaan myös Avoimen yliopiston kursseille, tiedekuntien erillisiin opintoihin, erikoistumiskoulutuksiin, ammatilliseen jatkokoulutukseen, täydennyskoulutukseen tai tulla meille lisäämään tietämystäsi, vaikkapa avointen verkkokurssien tai luentojen kautta.

Painettua aineistoa tilattavaksi
Materiaalia täydentävät digitaaliset aineistot
Tilaamaasi aineistoon kuuluvat digitaaliset lisämateriaalit lähetetään sinulle sähköpostilla viikon kuluessa tilauksesta. Voit myös ladata aineistot suoraan täältä.
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden kandiohjelman esittelyvideo

Haluaisitko päästä yhdistämään kemian, teknologian ja biologian opintoja ratkaistaksesi tulevaisuuden globaaleja ruokatuotannon ongelmia? Elintarviketieteilijöiden työllä on suora vaikutus ruoan laatuun, turvallisuuteen ja saatavuuteen. Alalla työskentely on vakaata ja täynnä mahdollisuuksia, sillä tarve ruoalle ja sen kehittämiselle ei tule loppumaan tulevaisuudessa.

Metsätieteiden kandiohjelman esittelyvideo

Haluatko vaikuttaa siihen, miltä metsän, Suomen tärkeimmän luonnonvaran ja luonnon monimuotoisuuden kehdon, tulevaisuus näyttää? Oletko koskaan ihmetellyt, miksi metsiä kutsutaan maailman keuhkoiksi ja miten ilmastonmuutos liittyy niihin? Miten puut kasvatetaan ja jalostetaan taimista tuotteiksi kestävästi ja tehokkaasti? Entä miten talous ja metsäympäristö liittyvät toisiinsa?

Maataloustieteiden kandiohjelman esittelyvideo

Haluaisitko oppia soveltamaan uusinta tietoa ja teknologiaa viljelykasvien ja kotieläinten kestävään tuotantoon? Haluatko ymmärtää, miten biotekniikkaa ja automaatiota voidaan hyödyntää ruoan- ja energiantuotannossa?

Elintarviketalouden ja kulutuksen video (maisterivaihe)

Ruoka, kulutus, liiketoiminnan johtaminen, yrittäjyys ja markkinointi ovat yhteiskunnassa aina ajankohtaisia ja merkittäviä teemoja. Elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelmassa kehityt asiantuntijaksi, joka ymmärtää, jäsentää ja ratkaisee kestävyyteen, ruokaan ja talouteen liittyviä globaaleja ja paikallisia haasteita.