Libresse

Tietoa Libressestä ja Ole ystävä kehollesi -kampanjasta Libressellä on yli 40 vuoden kokemus kuukautisista. Näiden vuosikymmenten ajan olemme panostaneet kuukautissuojien kehittämiseen kehon ehdoilla. Meille on itsestäänselvyys, että kehosta ja voinnista täytyy puhua – ei vain kuukautisten aikana vaan kierron kaikissa vaiheissa. Haluamme kertoa nuorille, joiden kuukautiset ovat juuri alkaneet tai alkamassa, mitä tapahtuu ja miksi, jotta he tuntevat olonsa varmaksi. Lyhyesti sanottuna tahdomme, että nuoret oppivat olemaan ystäviä keholleen: huolehtimaan itsestään kuten parhaasta kaveristaan, kuuntelemaan ja ymmärtämään kehoaan ja kohtelemaan sitä hyvin. Näin teini-iän koettelemuksista on mielestämme helpompi selvitä.
Painettua aineistoa tilattavaksi
Materiaalia täydentävät digitaaliset aineistot
Tilaamaasi aineistoon kuuluvat digitaaliset lisämateriaalit lähetetään sinulle sähköpostilla viikon kuluessa tilauksesta. Voit myös ladata aineistot suoraan täältä.
Opas tueksesi murrosiässä

Opaskirjamme on pidempi versio tietopaketissa olevasta esitteestä. Se sisältää paljon lisätietoa kuukautisista, kuukautiskierron neljästä vaiheesta, murrosiästä ja siitä, mitä nuoren kehon ja pään sisällä tapahtuu. Kirja on sähköisessä muodossa, mutta sen voi tietenkin myös ladata ja tulostaa. Voit jakaa opasta tietopaketin yhteydessä tai kertoa, että se on saatavana osoitteesta libresse.fi. Kiinnostuneet oppilaat voivat tutustua siihen itse.

Övningsbok

Här är utbildningsboken även på svenska. Boken innehåller mycket mer information om mensen, de fyra faserna i menscykeln, puberteten och vad som händer i kroppen och huvudet.


Libresse

Haastattelussa Oda Mustorp Libresseltä. Hän kertoo tarkemmin Libressestä yrityksenä, heidän nuorille suunnatusta tietopaketistaan ja miten sitä voi käyttää opetuksessa.

Kerro Essityn toiminnasta Libresse on Essityn omistama tavaramerkki

Essity on johtava maailmanlaajuinen hygienia- ja terveysalan yritys. Olemme sitoutuneet parantamaan hyvinvointia tuotteidemme ja palveluidemme avulla. Libresse on Essityn intiimituotteiden tavaramerkki, jonka tuotteita ovat esimerkiksi terveyssiteet, pikkuhousunsuojat ja kuukautisalushousut. Libresse on Pohjoismaiden johtavia tavaramerkkejä ja intiimialueen ja kuukautisten asiantuntija. Haluamme murtaa kuukautisiin, kohtuun, emättimeen ja vulvaan liittyviä tabuja yhteiskunnassa, lisätä tietoisuutta ja jakaa tietoa aiheesta. Tämä on kaiken työmme ja viestintämme perusta. Tahdomme olla tukena ensimmäisistä kuukautisista viimeisiin. Erityisen tärkeää meille on auttaa jokaista nuorta löytämään vastaukset kaikkiin kuukautisia ja murrosikää koskeviin kysymyksiinsä.

Miten ”Ole ystävä kehollesi” aineistoa voi käyttää opetuksessa

Laatimamme materiaali on suunnattu erityisesti nuorille, joiden murrosikä ja kuukautiset ovat juuri alkaneet tai alkamassa. Libressen tietopaketti sisältää esitteen, kaksi siivellistä päiväsidettä, yhden siivellisen yösiteen ja kaksi Regular-mallista pikkuhousunsuojaa. Tietopaketti on tarkoitettu tukemaan ja opastamaan nuoria murrosiän alussa. He oppivat, mitä kuukautiset ovat, mistä neljästä vaiheesta kuukautiskierto koostuu ja millaisia tuotteita on tarjolla.

Miksi yhteys kouluihin ja viestintä opettajille on teille tärkeää?

Mielestämme on tärkeää välittää tietoa kouluille ja opettajille, koska tietopakettia voi hyödyntää opetuksessa, kun on aika käsitellä murrosikää ja kuukautisia. Oppilaille jaettava materiaali ja esiteltävät tuotteet havainnollistavat opetusta. Lisäksi oppilaat voivat viedä tietopaketin kotiin ja lukea omatoimisesti lisää. Tuotteet he voivat joko ottaa heti käyttöön tai pitää varalla, kunnes kuukautiset alkavat. Toivomme ja uskomme, että opettajat kokevat materiaalin hyödylliseksi käsitellessään näitä erityisiä aiheita!

Oda Mustorp - Brand Manager Libresse Region Norden

Opettajien mielipiteitä aineistosta

"Helppo jakaa oppilaille, kun kaikki pakattu yhteen, samaan pakkaukseen."

 "Informatiivisuus ja kiva visuaalinen ulkoasu."

"Tuotenäytteet ovat aina hyviä. Tässä materiaalissa oli lisäksi erittäin laadukkaat ja nuoria kiinnostavat esitteet. On selkeästi panostettu."

"Kokonaisuus on loistava! Ei tarvitse mitään muutoksia."

"Konkrettista käteen annettavaa aineistoa on enää vähän ylipäätään, kun kaikki on netissä. Kuukautiset ja kehon muutokset ovat konkreettisia ja niihin tätä kaivataan tueksi."