Solidaarisuus

Solidaarisuus rakentaa maailmaa, jossa yksikään nainen ei kärsi väkivallasta eikä kukaan elä köyhyydessä. 

Suomalainen Solidaarisuus-järjestö on jo yli viidenkymmenen vuoden ajan parantanut naisten asemaa ja toimeentuloa. Ehkäisemme naisiin kohdistuvaa väkivaltaa Somalimaassa, Keniassa ja Etiopiassa.
Painettua aineistoa tilattavaksi
Materiaalia täydentävät digitaaliset aineistot
Tilaamaasi aineistoon kuuluvat digitaaliset lisämateriaalit lähetetään sinulle sähköpostilla viikon kuluessa tilauksesta. Voit myös ladata aineistot suoraan täältä.
Last drop game

Last Drop Game

Viimeinen pisara -peli, helppo versio

Viimeinen pisara -peli, helppo versio

Viimeinen pisara -peli, vaikeampi versio

Viimeinen pisara -peli, vaikeampi versio

Viimeinen pisara, ratkaisut ja pelimanuaali

Viimeinen pisara, ratkaisut ja pelimanuaali


Solidaarisuus

Viestintäpäällikkö Saara Manelius kertoo heidän järjestön tärkeästä työstä ja kuinka heidän aineistoa voi käyttää opetuksessa.

Mitä Solidaarisuus tekee?

Solidaarisuus on yli viisikymmentä vuotta työskennellyt suomalainen järjestö, joka ehkäisee naisiin kohdistuvaa väkivaltaa Somalimaassa, Keniassa ja Etiopiassa. Työtämme tarvitaan, sillä sukupuolittunut väkivalta paitsi lisää eriarvoisuutta, myös jarruttaa kehitystä – kaikkialla maailmassa, joka päivä. Tiedämme, että isot ongelmat eivät poistu päivittelemällä, ja siksi puhumme vaikeistakin asioista rohkeasti ja puolustamme heitä, joita ei muuten kuulla. 
Olemme erityisasiantuntijoita tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaisessa työssä sekä naisten toimeentulon edistämisessä ilmastokestävillä tavoilla.

Miten Viimeinen pisara -aineistoa voi hyödyntää opetuksessa?


Viimeinen pisara -materiaalien avulla opettajan on kätevää pitää ajatuksia herättävä oppitunti ilmastokriisin vaikutuksista eri puolilla maailmaa. Itä-Afrikan sarveen Somalimaahan sijoittuvat tehtävät auttavat oppilaita hahmottamaan kuivuuden aiheuttamia ongelmia globaalissa mittakaavassa. Erilaisten teemojen kautta nuoret tutustuvat somalimaalaisten ihmisten elämään ja siihen, miten he sopeutuvat ilmastokriisin ja kuivuuden tuomiin haasteisiin. Tehtävät sisältävät oikeita tarinoita ihmisten itsensä kertomana. Näin kaukaiselta tuntuvat ongelmat tulevat hyvin lähelle.

Millainen on Viimeinen pisara -digipeli?

Interaktiivisuutta ja aivopähkinöitä tarjoava Viimeinen pisara -digipeli tekee oppimisesta hauskaa. Pakohuonepeleistä inspiraatiota ammentaneen pelin idea on löytää ilmastokriisin aiheuttamiin haasteisiin konkreettisia ratkaisuja. Pelin viisi pääteemaa ovat sukupuoliroolit ja naisten merkitys, veden kestävä kulutus, ilmastonmuutos, kasvihuoneiden merkitys ja toimeentulon parantaminen uusien kasvilajien avulla.

Pelin helpompi versio soveltuu 6.–9. -luokkalaisille, haastavampi ja englanninkielinen lukiolaisille. Pelin sekä siihen kuuluvat ratkaisut ja pelimanuaalin voi ladata heti käyttöön SubjectAidin sivuilta.

Saara Manelius

Viestintäpäällikkö

Opettajien mielipiteitä aineistosta
"Tärkeä asia kerrottu hauskasti ja kuitenkin on hyvät faktat."
 
 
"Pakohuonepeli on ollut oppilaiden mielestä aivan loistava! Kunpa näitä saisi lisääkin :)"
 
 
"Hyvää materiaalia vaikuttamaan oppilaiden ymmärrykseen maailman luonnonvaroista ja niiden jakautumisesta.
Lisää tällaista!"