Suomen RFSU Oy

RFSU – paljon muutakin kuin kondomeja
RFSU on puoluepoliittisesti, ammatillisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, v. 1933 perustettu aatteellinen järjestö, jonka tavoitteena on avoimen ja positiivisen ilmapiirin luominen seksiä ja parisuhdetta koskevissa kysymyksissä. RFSU AB tytäryhtiöineen vastaa RFSU:n tuotteiden myynnistä ja markkinoinnista. Suomessa toiminnan tuotot menevät kansainväliseen työhön RFSU-järjestön kautta sekä seksuaalikasvatuksen tekemiseen kotimaassa. RFSU haluaa tarjota mahdollisuuden parempaan ja terveempään elämään paremman seksuaaliterveyden kautta. Lue lisää: rfsu.fi

Katso myös: www.kondomivalitsin.fi
Painettua aineistoa tilattavaksi

Suomen RFSU Oy

Haastateltavana Sari Mäki, erityistason seksuaaliterapeutti (NACS)

Hei Sari! Kerro RFSUn toiminnasta
RFSU on perustettu vuonna 1933 ja olemme sitoutumaton aatteellinen järjestö, jonka tavoitteena on avoimen ja positiivisen ilmapiirin luominen seksiä ja parisuhdetta koskevissa kysymyksissä. Tiedottamisella, koulutuksella ja asennekasvatuksella haluamme poistaa ennakkoluuloja, tehostaa tiedonsaantia ja edistää seksuaalista hyvinvointia niin kotimaassa kuin maailmallakin.  RFSU AB tytäryhtiöineen (Suomen RFSU Oy Suomessa) vastaa RFSU:n tuotteiden myynnistä ja markkinoinnista. Suomessa toimintamme tuotot menevät kansainväliseen työhön RFSU-järjestön kautta, sekä seksuaalikasvatuksen tekemiseen kotimaassa yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa.
Lähtökohtanamme on, että jokaisella on vapaus elää niin kuin haluaa ja nauttia omasta seksuaalisuudestaan. Kondomin käytön edistäminen on yksi tärkeä osa työtämme, sillä se suojaa sekä seksitaudeilta että raskaudelta. Tietoa antamalla voimme varmistaa sen, että jokaisella on mahdollisuus parempaan seksuaaliterveyteen omien valintojensa kautta ja nauttia siten omasta seksuaalisuudestaan.

Kenelle opetusfilmi Kartalla seksistä on suunnattu ja miten filmiä parhaiten sovelletaan opetuksessa?
Dvd koostuu kuudesta eri osiosta, joita voi näyttää valinnan ja oppilaiden ikätason mukaisesti 12-vuotiaaasta alkaen. Teemoina dvd:llä on miehen ja naisen anatomia, seksi toimintana ja sanoina, raskauden ja seksitautien ehkäisy sekä seksuaalinen nautinto. Filmissä otetaan myös hyvin huomioon seksuaalisuuden monimuotoisuus. Mukana on myös pieni opas, jossa käydään dvd:n teemat läpi, ja annetaan vinkkejä tuntitehtäviksi ja keskustelunaiheiksi. Myös ikäsuositukset on mainittu kunkin osion kohdalla. Filmi toimii hyvin osana koulujen seksuaalikasvatusta. Opettajan on hyvä ensin itse tutustua filmin sisältöön, ja miettiä miten sen eri jaksot parhaiten tukevat hänen antamaansa seksuaalikasvatusta. Palaute filmistä on ollut hyvää ja opettajien kommentit ovat kertoneet, että tällaista materiaalia on kaivattu seksuaalikasvatuksen tueksi. Voin lämpimästi suositella filmiä koulujen käyttöön.

Sari Mäki. Suomen RFSU Oy
Opettajien mielipiteitä aineistosta "Ilmaiset kondomit antavat mahdollisuuden hankkia terveystiedon määrärahoilla jotain muuta hyödyllistä."