Telia Finland Oyj

Telia on teknologia- ja mediayhtiö, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Suomessa Telialla on n. 4 000 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Telia toimii yhdessä Pelastakaa Lasten kanssa lapsen oikeuksien edistämiseksi ja on Pelastakaa Lasten digitaalisen lapsuuden osaamiskeskus Kiditalin pääyhteistyökumppani. Tarjoamme yhdessä Pelastakaa Lasten kanssa ilmaista Huippula-palvelua vitosluokkien opettajien käyttöön oppilaiden digitaitojen vahvistamisen tueksi.

Painettua aineistoa tilattavaksi

Telia Finland Oyj

Haastateltavana Laura Hynönen, yritysvastuupäällikkö

Kerro Telian toiminnasta

Telia on teknologia- ja mediayhtiö, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Suomessa meillä on n. 4 000 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Olemme toimineet lapsen oikeuksien puolesta vuodesta 2016 lähtien yhdessä Pelastakaa Lasten kanssa ja toimimme Pelastakaa Lasten digitaalisen lapsuuden osaamiskeskus Kiditalin pääyhteistyökumppanina.

Lapset ja nuoret ovat aktiivisia digipalveluiden käyttäjiä ja digimaailma tarjoaa heille paljon mahdollisuuksia. On tärkeää, että lapsilla on turvallinen digitaalinen ympäristö, jossa heillä on mahdollisuus leikkiä, olla luovia ja toimia yhdessä. Haluamme luoda turvallisempaa ja reilua digiarkea lapsille sekä edistää tietoisuutta ja keskustelua aiheen ympärillä.

Asiantuntijayhteistyö Pelastakaa Lasten kanssa on tuonut meille merkittävää ymmärrystä siitä, miten yritystoimijat voivat toiminnallaan edistää lapsen oikeuksien toteutumista. Yhdessä olemme tehneet lapsen oikeuksiin liittyviä oppaita, materiaaleja, tapahtumia ja tuotekehitystä. Meille on tärkeää edistää tietoisuutta siitä, kuinka lapsia ja nuoria voi tukea ja opastaa digimaailman pyörteissä.

 

Miten Lapset netissä ja Lapset pelaamassa aineistoja voi hyödyntää opetuksessa?

Lapset netissä ja Lapset pelaamassa ovat Pelastakaa Lasten kanssa kehitettyjä materiaaleja, joiden kautta voi yleistajuisesti tutustua lapsen oikeuksiin digitaalisissa ympäristöissä. Aineistoja voi hyödyntää perustietona osana mediakasvatusta tai esimerkiksi peliharrastuksista keskustelemiseen. Aineistoja voi myös jakaa tai esitellä vanhempainilloissa ja herätellä keskustelua tärkeän aiheen parissa.

 

Mitä Telia tekee kouluissa oppilaiden digitaitojen vahvistamiseksi?

Teemme yhteistyötä Pelastakaa Lasten kanssa tarjoamalla Huippula -palvelua maksutta viitosluokkien opettajien käyttöön. Huippula on helppo ja hauska tapa oppilaiden digimaailman tilanteisiin liittyvien taitojen vahvistamiseen. Lisätietoa Huippulasta: huippula.fi

Laura Hynönen, yritysvastuupäällikkö, Telia Finland Oyj