Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry

Reija Salovaara, Viestintäjohtaja kertoo lisää

 

Hei Reija! Mikä on Allianssi?

Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö. Se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvoja, jonka jäseninä on 117 valtakunnallista nuoriso- tai kasvatusalan järjestöä. Allianssi tukee koulujen demokratiakasvatusta mm. järjestämällä Nuorisovaaleja, tuottamalla materiaalia ja toteuttamalla Valtikka.fi -verkkodemokratiasivustoa.

Mistä Demokratia-Avaimessa on kysymys?

Demokratia-avain on opettajille tarkoitettu opas demokratiakasvatukseen. Se tarjoaa valmiita oppitunteja ja toiminnallisia vinkkejä yhteiskunnalliseen opetukseen – avaimia demokratiaan. Kymmeneen teemalukuun jakautuvan oppaan ovat tuottaneet Allianssin lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö, oikeusministeriö, opetushallitus, historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto ja Nuva ry.

Miksi olette tuottaneet tämän julkaisun?

Opas antaa opettajalle valmiita ja toimivia välineitä ja toiminnallisia menetelmiä vaikuttamisesta ja demokratian käsittelyyn. Kouluilta vaaditaan nyt aktiivisuutta ja esimerkiksi vaaliteemojen ottamista käsittelyyn sekä poliittisen keskustelun tuomista osaksi kouluopetusta. Perimmäisenä tavoitteena on saada oppilaat kiinnostumaan vaikuttamisesta ja osallistumaan.

 

salovaar.jpg

Reija Salovaara, Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry

allianssi_logo.jpg

 

 

Takaisin tuotteisiin