Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Aivoliitto ry

Tiina Viljanen, Toiminnanjohtaja kertoo enemmän toiminnasta ja julkaisuista

 

Hei Tiina! Mitä Aivoliitto ry tekee?

Aivoliitto on kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö, joka tukee edustamiensa ryhmien arjessa selviytymistä. Näitä ryhmiä ovat aivoverenkiertohäiriön (AVH) sairastaneet ja heidän läheisensä sekä perheet, joiden lapsella tai nuorella on kielellinen erityisvaikeus (SLI). Liiton perustehtävät ovat oikeuksien valvonta, viestintä ja asenteisiin vaikuttaminen, aivoverenkiertohäiriöiden ennaltaehkäisy sekä yhdistystoiminta ja palvelut. Liitto julkaisee AVH- ja Kielipolku-lehtiä sekä monipuolista esitemateriaalia. Aivoliiton omistama Suomen Nuortentalo Oy tarjoaa nuorten itsenäistymistä tukevia asumispalveluita sekä neuropsykiatrista valmennusta.

Kenelle Kielellinen erityisvaikeus -esite on suunnattu?

Esite on suunnattu lähinnä lasten vanhemmille sekä alle kouluikäisten lasten parissa työskenteleville antamaan perustietoa kielellisestä erityisvaikeudesta (aiemmin dysfasia). Siinä kerrotaan kielellisen erityisvaikeuden tunnistamisesta, diagnosoinnista, vaikeusasteista, kuntoutuksesta sekä tarjolla olevasta vertaistuesta.

Miten Kielipolku-lehteä voi käyttää opetuksessa?

Kielipolku on puheen- ja kielenkehityksen erikoislehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Se on suunnattu alan ammattilaisille ja Aivoliiton jäsenille. Lehteä voidaan käyttää opetuksessa antamaan uusinta tietoa kielellisestä erityisvaikeudesta, sen tutkimuksesta ja kuntoutuksesta.

SubjectAid.fin kyselyyn mihin tarkoitukseen opettajat ovat käyttäneet julkaisuja jaoittuivat vastaukset näin:

- 35 % Tuntien aikana tietopankkina oppilaille
- 32 % Inspiraationlähteenä ja/tai tiedonhakuun
- 26 % Apuna omassa opetuksessa
-   3 % Osana koulun suurempaa teematyötä
-   3 % Kirjasto / referenssimateriaalina

 

Aivoliitto Tiina Viljanen.jpg

Tiina Viljanen, Aivoliitto ry

697Aivoliitto_logo.jpg

 

 

Takaisin tuotteisiin