Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Energiateollisuus ry

Haastattelussa Kati Takala, asiantuntija, energiatuotanto

 

Hei Kati! Kerro Energiateollisuus ry:n toiminnasta

Energiateollisuus ry (ET) edustaa yrityksiä, jotka tuottavat, hankkivat, siirtävät ja myyvät sähköä, kaasua, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä sekä tarjoavat niihin liittyviä palveluja.

Energia-alan yritykset ovat sitoutuneet vastaamaan yhteiskunnan tarpeeseen siirtyä hiilineutraaliuteen. ET osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun siitä miten saavutetaan hiilineutraali yhteiskunta ja sen osana ilmastoneutraali energiajärjestelmä.

ET vastaa myös jäsenyritystensä henkilöstön työehtoja koskevasta sopimustoiminnasta sekä neuvoo ja kouluttaa jäseniään, tekee selvityksiä ja välittää tietoa. Teemme myös työtä sen eteen, että parhaat osaajat tulevat jatkossa töihin tälle mielenkiintoiselle ja monipuoliselle alalle.   

Miten Hyvä tietää ydinvoimasta -materiaalia voi käyttää opetuksessa?

Hyvä tietää ydinvoimasta -esite on kattava perustietopaketti ydinvoimasta esimerkiksi fysiikan tai ympäristöopin opetukseen. Esitteen lisäksi Subject Aidin sivuilla on täydentäviä ja kompakteja videoita ydinvoimasta ja säteilystä. Myös kattava tilastopaketti sähköstä ja kaukolämmöstä löytyy sivuilta. Tilastoista voi tutkia vaikka Suomen energiantuotannon muutoksia viime vuosina.

Miksi energia-ala kiinnostaa sinua?

Me kaikki käytämme energiaa kodeissa, työpaikoilla ja liikenteessä, joten energia on läsnä arjessamme. Sillä on suuri merkitys miten energia tuotetaan ja kuinka tehokkaasti sitä käytetään. Ala onkin jatkuvassa muutoksessa kohti kestävämpää energiajärjestelmää. Muutos on haasteellinen, mikä toisaalta tuo mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä. Alalla tarvitaan todella monipuolista osaamista ja saan jatkuvasti oppia uutta.

 

kati.jpg

Kati Takala, Energiateollisuus ry

612Energiateollisuusla_logo.png

 

 

Takaisin tuotteisiin