Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Tervetuloa SubjectAid.fin aineistopankkiin!

Tervetuloa SubjectAid.fin aineistopankkiin!

Näin helposti teet tilauksen

1. Valitse aineistot

Valitse haluamasi aineistot ja määrät. Lisää tilauskoriin.

2. Tee tilaus

Kun olet valinnut haluamasi aineistot napsauta ylhäällä oikealla näkyvää ”Näytä/vahvista tilaus”-painiketta.

3. Kirjaudu sisään

Vahvistaaksesi tilauksen kirjaudu sivustolle. Jos et ole jäsen napsauta ”Liity jäseneksi” -linkkiä. Täytä osoitteesi ja tallenna.

4. Vahvista tilaus

Vahvista tilaus – lähetys tulee perille muutaman päivän sisällä. Täysin ilmaiseksi. Emme peri edes toimitusmaksua!

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Klaus Hartikainen, viestintäjohtaja, MTK

 

Hei Klaus! Mikä on MTK ja mitä te teette?

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on ammatti- ja etujärjestö maanviljelijöille, metsänomistajille ja maaseutuyrittäjille. Jäsenkuntamme ammatteja ja elinkeinoja yhdistää se, että ne kaikki perustuvat uusiutuviin luonnonvaroihin ja niiden kestävään ja taloudelliseen hyödyntämiseen. Valvomme jäsenkuntamme ja suomalaisen maaseudun etuja niin, että jäsentemme jäsenistöllämme olisi mahdollisimman hyvät olot menestyä ja kehittää toimintaansa.

Tärkeä tehtävämme on myös viestiä maaseudun elinkeinoista eri kohderyhmille, mukaan lukien opettajille ja koululaisille.

Mitä materiaalinne Maatilan antimet käsittelee?

Maatilan antimet käsittelee monialaista maatilaa ja sen toimintaa. Esitteessä kerrotaan, mitä suomalaisilla maatiloilla tuotetaan ja mitä kaikkea viljelyyn ja kotieläintuotantoon liittyy.  Ruuantuotannon lisäksi esitteessä kerrotaan metsätaloudesta, energiantuotannosta ja palveluyrittäjyydestä maatiloilla.

Miten opettajat ja oppilaat voivat käyttää materiaalianne?

Esite soveltuu parhaiten opetuksen tueksi 5-6 -luokkalaisille, mutta myös vanhemmille koululaisille oppiaineisiin, joissa käsitellään maa- ja metsätaloutta sekä muuta elinkeinotoimintaa maaseudulla. Verkkosivuiltamme löytyy myös materiaaliin liittyviä tehtäviä oppilaille: https://www.mtk.fi/julkaisut/oppimateriaali/fi_FI/maatilan_antimet/

Mitä teidän mielestänne on tärkeintä tietää maa- ja metsätaloudesta?

Molemmat elinkeinot käyttävät hyödykseen fotosynteesiä, johon kaikki elämä maapallolla perustuu. Ruuan raaka-aineet tuotetaan maatiloilla ja viljely on ihmisen ja luonnon vastuullista yhteispeliä.

Puu on uusiutuva ja Suomen tärkein luonnonvara, jolla voidaan korvata osa fossiilisista polttoaineista. Puutuotteita kannattaa käyttää mm. rakentamiseen, koska niillä voidaan korvata ympäristölle haitallisempia materiaaleja. Puu sitoo hiiltä ilmakehästä.  Metsien käytöllä voidaan hillitä ilmastonmuutosta, kunhan huolehditaan metsien istutuksesta ja hyvästä hoidosta nykyiseen malliin.

 

K.png

Klaus Hartikainen, viestintäjohtaja, MTK

mtk_logo_perus_web.gif

 

 

Takaisin tuotteisiin