Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Maanmittauslaitos

Haastattelussa Pirkko Yliselä, Viestintäjohtaja

Hei Pirkko! Mitä Maanmittauslaitos tekee?

Maanmittauslaitos on kiinteistötietojen ja paikkatietojen asiantuntija. Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme maastotietokantaa, jota voi vapaasti käyttää omien karttatuotteiden pohjana. Vahvistamme omistusoikeutesi ostamaasi kiinteistöön oli se sitten vaikkapa omakotitalo, peltoa tai metsää. Luotettavat tietovarantomme ovat perusta sille, että voit käyttää palvelujamme ja toteuttaa unelmasi vaikkapa mökkipaikasta. Teemme myös tietojärjestelmiä valtion virastojen tarpeisiin. Maastokartat, ilmakuvat, rajankäynnit, pakkolunastukset, kiinteistöjen kauppahintatilastot - nämä kaikki kuuluvat Maanmittauslaitoksen tuotevalikoimaan.

Maanmittauslaitos on suunnannäyttäjä paikkatiedon tutkimuksessa ja käytössä. Uskomme, että jatkuva oppiminen ja avoin data tuottavat hyötyä yhteiskunnalle. Osaava organisaatiomme tuottaa tietoa, palvelua ja tutkimusta Maasta.

Miten Tietoa Maasta-lehteä voi käyttää opetuksessa?

Asiakaslehtemme Tietoa Maasta kertoo, miten Maanmittauslaitos vaikuttaa yhteiskunnassa. Lehti sopii parhaiten yläkouluun, lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin yhteiskuntaopin, maantiedon, joskus myös historian opetukseen. Lehdestä saa vinkkejä ja linkkejä opetuksen syventämiseen.

Kerromme uudistuksista, joita valmistelemme ja joista viimeistään aikuisena on hyvä tietää. Oppilaat voivat parhaimmillaan valistaa omia vanhempiaan löytämään oikeaa tietoa, kun kotona harkitaan tontin ostoa, on peritty metsää tai mietitään kotimaan retkireittejä tai karttojen hankkimista.

Apuna ammatinvalinnassa: sinustako maanmittari?

Autamme myös ammatinvalinnassa: jos oppilas on kiinnostunut luonnossa liikkumisesta, kartoista, paikkatietopohjaisista peleistä kuten Pokemon, tietotekniikasta tai vaikkapa tutkijan urasta, opettaja tai opo voi vinkata miettimään alaa maanmittauksen puolelta. Oppiaineina ovat mm. paikkatietotekniikka, geoinformatiikka ja kiinteistötekniikka. Matematiikasta, fysiikasta ja maantiedosta kiinnostuneelle voi löytyä maanmittausalalta kiinnostava tulevaisuus vaikkapa jopa alan tutkijana.

Tietoa Maasta -lehdestä saa vinkkejä maanmittauksen monipuolisesta työkentästä. Se on muutakin kuin maan mittaamista, joka sekin on tärkeää nyt ja tulevaisuudessa.

Jokaisen on mahdollista ideoida ja omaksua uusia toimintatapoja. Tähän kannustamme Maanmittauslaitoksessa ja olemme siitä ylpeitä.

maanmittauslaitos_haastattelu (2).JPG

Pirkko Yliselä, Viestintäjohtaja, Maanmittauslaitos

mml-logo_fi_.jpg

Takaisin tuotteisiin