Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Tervetuloa SubjectAid.fin aineistopankkiin!

Tervetuloa SubjectAid.fin aineistopankkiin!

Näin helposti teet tilauksen

1. Valitse aineistot

Valitse haluamasi aineistot ja määrät. Lisää tilauskoriin.

2. Tee tilaus

Kun olet valinnut haluamasi aineistot napsauta ylhäällä oikealla näkyvää ”Näytä/vahvista tilaus”-painiketta.

3. Kirjaudu sisään

Vahvistaaksesi tilauksen kirjaudu sivustolle. Jos et ole jäsen napsauta ”Liity jäseneksi” -linkkiä. Täytä osoitteesi ja tallenna.

4. Vahvista tilaus

Vahvista tilaus – lähetys tulee perille muutaman päivän sisällä. Täysin ilmaiseksi. Emme peri edes toimitusmaksua!

Metsähallitus

Aku Ahlholm, erikoissuunnittelija, Metsähallituksen eräpalveluiden viestinnästä, Tuikin ja Kiepin päätomittaja

 

Hei Aku! Mitä Metsähallituksen eräpalvelut tekee?

Metsähallitus hoitaa valtion maita ja vesiä, joita on kolmannes Suomen pinta-alasta. Eräpalveluiden tehtävä on järjestää valtion alueiden riistanhoito ja kalavesien hoito sekä luoda suomalaisille mahdollisuus metsästää ja kalastaa. Lisäksi eräpalveluilla on töissä erätarkastajia, jotka vastaavat valtion alueiden valvonnasta. Me haluamme edistää perinteistä suomalaista eränkäyntiä.

Miten eräpalveluiden lehtiä Tuikki ja Kieppi voi käyttää opetuksessa?

Tuikki kertoo kalavesien hoidosta ja kalastuksesta valtion mailla, ja Kieppi puolestaan riistanhoidosta ja metsästyksestä valtion mailla. Juttujen avulla voi opettaa, kuinka metsästys ja kalastus nykyään suunnitellaan hyvin tarkasti siten, että se on kestävää. Oikealla lailla suunniteltuna metsästys ja kalastus ovat jopa ympäristönhoitoa. Lehdissä kerrotaan paljon historiasta, kuten siitä, miten Aleksis Kivi metsästeli tai miten Elias Lönnrot vaelteli suositulla kalastuskohteella Lapissa. Koululaiset voivat saada kuvan siitä, miten eränkäynti on aina ollut osa meitä suomalaisia ja miten Suomi on osin asutettukin kalastuksen ja metsästyksen ansiosta.

Kuinka koululaiset voisivat oppia lisää eräasioista?

Me olemme suunnitelleet koululaisille Eräpassin, jonka voi suorittaa osana kouluopetusta. Materiaalit löytyvät osoitteesta Eräluvat.fi tai Eräpassi.fi. Eräpassin tehtävät on suunniteltu eri luokka-asteille. Opettajat voivat kirjoittaa jokaiselle oppilaalle opetuksen päätteeksi eränkävijän diplomin, jonka pohja löytyy myös samalta sivulta.

 

Aku Ahlholm 2 Metsähallitus.jpg   

Aku Ahlholm, Metsähallitus

763MetsahallitusLogo.png

 

 

Takaisin tuotteisiin