Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Muoviteollisuus ry

Haastateltavana Vesa Kärhä, Toimitusjohtaja

 

Hei Vesa! Mitä Muoviteollisuus ry tekee?

Muoviteollisuus ry jakaa informaatiota muoveista ja muovituotteista Suomessa. Sen ovat perustaneet muovisia tuotteita valmistavat pienet ja keskisuuret alan yritykset yli 50 vuotta sitten. Muovit ovat monipuolinen ja yhä yleistyvä materiaaliryhmä. Tiedon saanti ei välttämättä ole pysynyt kehityksessä mukana.

Miten Muoviteollisuuden julkaisua ”Luotu suojaksi ” voi käyttää opetuksessa?

Esimerkiksi kotitalous- ja ympäristö-opinnoissa voidaan opasta tukena käyttäen pohtia, mitä pakkausmateriaaleja meillä on käytössä elintarvikkeiden ympärillä ja miksi. Haluamme virittää ilmiö-oppimista: luokassa voi pienryhmille antaa missioita, vaikkapa miten saada joku uutuustuote markkinoille.

Luotu suojaksi oppaassa kerrotaan, miten hyvä tuote suojataan koko toimitusketjussa ja vähennetään hävikkiä. Pakkauksien suunnittelu on myös yksi tulevaisuuden ala. Opettajan oppaassa on myös vinkkejä muiden tuntien tehtäviksi.

Mikä on mielestäsi paras muovinen innovaatio?

Yhden tuotteen esiin nosto alkaa olla aika turhaa. Muovituotteiden kasvava 3D-tulostus on iso uusi harppaus ihmiskunnalle. Ehkä me kaikki voimme tulostaa kohta haluamiamme tuotteita kotiprinttereillä. Kotiprinttaus laajentaa entisestään tarvetta tuntea muoveja ja niiden ominaisuuksia syvällisimmin. Haluamme Muoviteollisuus ry:nä toimittaa tätä tietoa ja materiaalisivistystä.

 

Vesa_Kaerha.jpg

Vesa Kärhä, Muoviteollisuus ry

700Muoviteollisuus_logo_2008_RGB.jpg

 

 

Opettajien vastauksia miten he ovat käyttäneet Muoviteollisuuden julkaisuja opetuksessa:

"Apuna omassa opetuksessa."

"Tuntien aikana tietopankkina oppilaille."

"Inspiraation lähteenä ja/tai tiedonhakuun."

 

 

Takaisin tuotteisiin