Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Sosiaalialan Työnantajat ry

Haastateltavana Aino Närkki, johtava elinkeinoasiantuntija, elinkeinopolitiikka

 

Hei Aino! Yksityinen sosiaaliala – laadukkaita hyvinvointipalveluita

Yksityisellä sosiaalialalla toimivat yritykset ja järjestöt tuottavat esimerkiksi vanhuspalveluita, lasten ja nuorten palveluita, erilaisia vammaispalveluita, varhaiskasvatusta ja mielenterveyspalveluita.  Sosiaalialan Työnantajat ry edustaa näitä toimijoita ja liittoon kuuluu noin 1 300 jäsentä. Palveluita tuottavien organisaatioiden lisäksi joukossa on kansalais- ja potilasjärjestöjä.  Yksityisellä sosiaalisektorilla työskentelee lähes 65 000 alan ammattilaista erilaisissa tehtävissä.

Liiton julkaisut opetustyön tukena

Sosiaaliala tarjoaa nyt ja tulevaisuudessa runsaasti työpaikkoja etenkin nuorille. Liitto pyrkii osaltaan välittämään tietoa yksityisen hyvinvointialan kehityksestä ja erilaisista työelämäkysymyksistä. Opettajien työn tueksi soveltuvat esimerkiksi Hoiva 2020 ja Nuoret hyvinvoinnin ammattilaiset –julkaisut.  Kirjasia voidaan käyttää opetusmateriaalina esimerkiksi yhteiskuntatiedon ja opinto-ohjauksen tunneilla yläkouluissa ja toisella asteella.

Sosiaaliala on tulevaisuuden ala

Sosiaalialan ammattilaisten työ on arvokasta ja yhteiskunnan kannalta välttämätöntä. Viranomaisten tekemät laatuselvitykset osoittavat, että yksityisellä sektorilla tuotetaan laadukkaita palveluita. Ala on pitkään ollut kasvuala. Tämä osoittaa, että myös kunnat haluavat käyttää yksityisiä sosiaalipalveluita.

Pyydä paikkakuntasi palveluntuottajia vieraaksi kouluun kertomaan lisää työstämme! Tutustu myös kotisivuihimme osoitteessa sosiaaliala.fi.

 

775_AinoNärkki_SosiaalialanTyonantajat.jpg

Aino Närkki, Sosiaalialan Työnantajat ry

sosiaaliala-logo.png

 

 

 

Takaisin tuotteisiin