Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Tervetuloa SubjectAid.fin aineistopankkiin!

Tervetuloa SubjectAid.fin aineistopankkiin!

Näin helposti teet tilauksen

1. Valitse aineistot

Valitse haluamasi aineistot ja määrät. Lisää tilauskoriin.

2. Tee tilaus

Kun olet valinnut haluamasi aineistot napsauta ylhäällä oikealla näkyvää ”Näytä/vahvista tilaus”-painiketta.

3. Kirjaudu sisään

Vahvistaaksesi tilauksen kirjaudu sivustolle. Jos et ole jäsen napsauta ”Liity jäseneksi” -linkkiä. Täytä osoitteesi ja tallenna.

4. Vahvista tilaus

Vahvista tilaus – lähetys tulee perille muutaman päivän sisällä. Täysin ilmaiseksi. Emme peri edes toimitusmaksua!

Suomen Kalankasvattajaliitto ry

Anu-Maria Sandelin, toimitusjohtaja, kertoo toiminnasta

 

Hei Anu! Mitä Suomen Kalankasvattajaliitto tekee?
 

Suomen Kalankasvattajaliitto ry täytti pyöreitä vuonna 2014. Jo viidenkymmenen vuoden ajan toimintamme tavoitteena on ollut turvata suomalaiselle kalankasvatukselle kilpailukykyiset toimintaedellytykset ja varmistaa kotimaisen kalan tarjonta Suomen elintarviketuotannossa.

Tärkeä tehtävämme on koota yhteen jäsenistömme mielipiteet ja ylläpitää suhteita keskeisiin vaikuttajiin, viranomaisiin ja alan sidosryhmiin. Yhdessä olemme muun muassa onnistuneet saavuttamaan vesiensuojelun tavoiteohjelman ja HELCOMin suositusten mukaiset ympäristötavoitteet alentamalla merkittävästi elinkeinomme fosfori- ja typpikuormitusta. Ravinnekuormitusta on leikattu 1990-luvun alusta lähes 70 prosenttia. Yhteisten ponnistelujemme ansiosta kalankasvatus on tänä päivänä Suomen ekotehokkain tapa tuottaa eläinvalkuaista.


Kerro paras oppituntivinkkisi

Etsi netistä kuva kirjolohesta (Oncorhynchus mykiss) ja piirrä kirjolohesta oma/mielikuvituksellinen kuva. Voit nimetä kuvasi keksimälläsi lempinimellä. Kirjolohta on kutsuttu leikkisästi niin kirreksi kuin kirbeliksi, mikä sinun oman kirjolohen lempinimi on?


Tulevaisuuden ruoantuotanto

Maailman väkiluku kasvaa, ja tulevien vuosikymmenien aikana ruoantuotanto tulisi voida kaksinkertaistaa. Kalanvilje­ly on kestävän kehityksen ja vastuullisen elintarviketuotannon periaatteiden mu­kainen tapa tuottaa laadukasta ja terveellistä ruokaa. Vesiviljelyn merkitys elintarviketuotannossa on jo nyt suuri: yli puolet ravinnoksi käytettävästä kalasta on kasvatettua. Tulevaisuudessa toivomme että yhä useampi suomessa syöty kala olisi kotimainen, kuten WWFkin suosittelee kuluttajan kalaoppaassa.

 

778_Anu-Maria Sandelin.jpg

Anu-Maria Sandelin, Suomen Kalankasvattajaliitto ry

suomen-kalankasvattajaliitto-logo.jpg

 

 

Takaisin tuotteisiin