Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Tervetuloa SubjectAid.fin aineistopankkiin!

Tervetuloa SubjectAid.fin aineistopankkiin!

Näin helposti teet tilauksen

1. Valitse aineistot

Valitse haluamasi aineistot ja määrät. Lisää tilauskoriin.

2. Tee tilaus

Kun olet valinnut haluamasi aineistot napsauta ylhäällä oikealla näkyvää ”Näytä/vahvista tilaus”-painiketta.

3. Kirjaudu sisään

Vahvistaaksesi tilauksen kirjaudu sivustolle. Jos et ole jäsen napsauta ”Liity jäseneksi” -linkkiä. Täytä osoitteesi ja tallenna.

4. Vahvista tilaus

Vahvista tilaus – lähetys tulee perille muutaman päivän sisällä. Täysin ilmaiseksi. Emme peri edes toimitusmaksua!

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Juha-Heikki Tanskanen, toimitusjohtaja, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

 

Hei Juha-Heikki! Mikä on Rinki ja mitä te teette?

Me Ringissä huolehdimme siitä, että ylläpitämiimme Rinki-ekopisteisiin kuluttajien on helppo tuoda kierrätykseen kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkaukset. Järjestämme myös lasipakkausten kierrätyksen Suomen Keräyslasiyhdistykselle. Autamme siten pakkausalan tuottajayhteisöjä saavuttamaan pakkausjätteiden lakisääteiset kierrätystavoitteet. Tehtävämme taustalla on niin kutsuttu tuottajavastuu. Velvoitteen mukaan pakattuja tuotteita Suomeen toimittavien tuottajien on huolehdittava pakkausten keräys markkinoilta ja niiden kierrätys. Tiedotamme myös suomalaisille pakkauskierrätyksestä sekä Rinki-ekopisteistä.
 

Mitä teistä on tärkeää ottaa huomioon käsiteltäessä pakkausten kierrättämistä lasten ja nuorten kanssa?

Usein lapset ja nuoret ovat perheissä liikkeellepaneva voima uusien asioiden käyttöönotossa. Kierrätys opitaan jo kotona ja se alkaa lajittelusta. Kotitaloudet voivat palauttaa pakkausjätteet Rinki-ekopisteisiin yhtenäisten ohjeidemme (Rinkiin.fi/lajitteluohjeet) mukaan lajiteltuina sekä puhtaina, tyhjinä ja kuivina. Pakkausten litistäminenkin on tarpeen, jotta keräyssäiliöön mahtuu kerralla paljon pakkauksia, eikä kuljeteta ”ilmaa”. Mm. kartonkipakkaukset vievät paljon tilaa säiliössä, jos niitä ei litistetä.
 

Miksi kierrättäminen kannattaa?

Kierrättäminen vähentää uuden raaka-aineen käyttöä ja jätteen syntymistä, se säästää myös energiaa ja luonnonvaroja. Jotta materiaalia voidaan kierrättää, on lajittelu oikein tärkeää. Jokainen voi vaikuttaa: Mitä useampi lajittelee pakkaukset oikein, sitä enemmän saamme laadukasta materiaalia talteen kierrätystä varten. Lajittelu on pieni teko, jolla on suuri merkitys!
 

Juha-Heikki-Tanskanen2.png  

Juha-Heikki Tanskanen, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

643FRC_fin_landscape_col_rgb.jpg

 

 

Takaisin tuotteisiin