Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Suomen Palautuspakkaus Oy - PALPA

Haastateltavana Tommi Vihavainen, Hallintopäällikkö

 

Hei Tommi! Kerro Palpan toiminnasta

Palpan tehtävänä on huolehtia pantillisten juomapakkausten kierrätyksestä ja sen edistämisestä. Tehtäväkenttään kuuluu myös järjestelmien kehittäminen ja suomalaisten informointi ja muistuttaminen juomapakkausten palauttamisesta. Suomessa juomapakkauksista palautuu kierrätykseen todella suuri osa. Palautusasteet ovat kaikissa Palpan kierrätysjärjestelmissä kansainvälisestikin maailman huippua; tölkit 95%, PET-pullot 92% ja lasipullot 91%. Noihin lukemiin pääseminen on toteutunut toimivan palautusjärjestelmän ja valveutuneiden kuluttajien ansiosta.

Miten aineistojanne voi käyttää opetuksessa

Palpan tuottamat materiaalit antavat opettajille valmiit työkalut pitää oppilaille oppitunnin juomapakkausten kierrätyksestä ja sen tärkeydestä ja siten täydentää tärkeää asennekasvatusta ympäristöstä huolehtimisesta. Materiaaleissa on myös huomioitu kohderyhmälle tärkeä osallistuvuus, tehtävävihkon avulla asiat saa jäämään paremmin mieleen.

Miksi on tärkeää käsitellä asiaa jo kouluiässä?

Asenteiden muokkaaminen vastuulliseen toimintaan on hyvä aloittaa jo varhaisessa vaiheessa. Kierrätystalouden merkitys kasvaa merkittävästi koko ajan. Kierrättäminen vähentää luonnon kuormitusta, roskaamista ja luonnonvarojen käyttöä. Lapsi voi jopa vaikuttaa perheen toimintaan toimimalla esimerkkinä, tyhjiä juomapakkauksia käsitellään varmuudella jokaisessa kodissa.

 

Tommi VihavainenPalpa.jpg

Tommi Vihavainen, Suomen Palautuspakkaus Oy - PALPA

photo.jpg

 

 

 

 

Takaisin tuotteisiin