Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Taksvärkki ry

Haastattelussa Hanna Hjerppe, globaalikasvatuksen suunnittelija

Kerro Taksvärkki ry:n toiminnasta...

Taksvärkki ry tukee nuortennäköistä toimijuutta. Tuemme ja edistämme kestävää ja oikeudenmukaista maailmaa globaalikasvatuksen ja kehitysyhteistyön keinoin. Meille on tärkeää, että yhdenvertaisuus, moninaisuus ja jokaisen nuoren ihmisoikeudet toteutuvat. 

Taksvärkin globaalikasvatuksen keskiössä ovat nuoret. Tuomme esille maailman viheliäisten haasteiden vaikutuksia ihmisiin ja ihmistenvälisyyteen, etenkin nuorten elämässä. 

Tarjoamme globaalikasvatuksen palveluita: menetelmäoppaita, koulutuksia, oppituntiharjoituksia, kouluvierailuja, kampanjoita ja pidempää yhteistyötä. Ohjaamme kouluvierailuilla vuosittain satoja toiminnallisia työpajoja. Perinteiseen Taksvärkkikeräykseen osallistuvat suomalaiset nuoret ovat osa Taksvärkki-toimintaa.

 

Miten Maailman äänet -opettajan opasta voi käyttää opetuksessa? 

Maailman äänet -menetelmäopas on tietopaketti ja materiaalipankki. Se sisältää asiantuntijatekstejä, lukuisia vinkkejä ja valmiita harjoituksia. Opas kannustaa kasvattajia ja nuoria tutkimaan median välittämiä tietoja, arvoja ja asenteita. Opas avaa väylän kriittiseen tarkasteluun sekä normien ja valtarakenteiden kyseenalaistamiseen. 

Oppaasta voi käyttää yksittäisiä harjoituksia ja vinkkejä tai muodostaa isompia oppimiskokonaisuuksia. Autamme tässä mielellämme! Harjoitukset on suunniteltu yläkoulun oppilaiden kanssa tehtäviksi, mutta niitä voi soveltaa myös muun ikäisille. 

Oppaan sisältö vastaa useiden oppiaineiden ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteisiin. Opasta voi soveltaa jokaiseen peruskoulun oppiaineeseen ja esim. monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin.

 

Kouluissa ja nuorissa on muutosvoimaa!

On tärkeää antaa nuorille työkaluja globaalien ilmiöiden käsittelyyn, luoda toivoa ja innostaa toimimaan positiivisilla esimerkeillä. Rohkaisemme jokaista opettajaa tarttumaan haastaviin kysymyksiin! 

Taksvärkin ohjaamissa globaalikasvatuksen työpajoissa voidaan syventyä esim. yhdenvertaisuuteen, lapsen oikeuksiin, mediakasvatukselliseen globaalikasvatukseen sekä nuorten näköiseen vaikuttamiseen. 

Kaikki Taksvärkin palvelut ja materiaalit ovat maksuttomia. Järjestämme työpajoja myös etänä. Ota yhteyttä
hanna.hjerppe@taksvarkki.fi ja kysy lisää!

 

Hanna Hjerppe, globaalikasvatuksen suunnittelija, Taksvärkki ry 

 

Takaisin tuotteisiin