Subjectaid.fi käyttää evästeitä. Klikkaamalla tätä hyväksyt evästeet och käyttöehdot.

Suomen World Vision

Haastattelussa Viestintäjohtaja, World Vision-lehden päätoimittaja Unna Lehtipuu

 

Hei Unna! Kerro lyhyesti Suomen World Visionin toiminnasta

Suomen World Vision on kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö, joka tekee työtä kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten elinolojen parantamiseksi. Meillä on suomalaisten rahoittamia hankkeita Keniassa, Ugandassa, Perussa, Kolumbiassa, Sri Lankassa ja Intiassa. Olemme ulkoministeriön kumppanuusjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä World Visionia, joka toimii lähes sadassa maassa.

Miten World Visionin lehtiä voi käyttää hyväksi opetuksessa?

World Vision-lehti sopii hyvin kansainvälisyyskasvatuksen oppimateriaaliksi. Lehdessä on mielenkiintoisia artikkeleja ja ajankohtaisia uutisia mm. maailman lasten tilanteesta. Lehti auttaa ymmärtämään, että köyhyyden poistamiseen tarvitaan meitä kaikkia. Se sopii yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille opiskelijoille.

Kerro vuoden 2013 tavoitteista/kampanjoista

Vuosi 2013 on Suomen World Visionin juhlavuosi. Silloin on kulunut 30 vuotta siitä, kun järjestö aloitti toimintansa Suomessa. Järjestämme useita tapahtumia ympäri Suomea ja kutsumme ihmisiä mukaan toimintaamme. Meillä on nyt 14 000 kummia, jotka ovat ottaneet kauttamme kummilapsen kehitysmaasta. Juhlavuoden jälkeen heitä on toivottavasti tuplasti enemmän.

Opettajien mielipiteitä:

- Puhuttelevat kuvat ovat hyviä.
- Hienoa, että jotain näin hyvää saa ilmaiseksi!
- Parasta on se, että materiaali on suoraan käyttövalmis oppitunnille vietäväksi. Lisäksi monia materiaaleja voi hyödyntää esim. päivänavauksia suunnitellessa.

Mihin tarkoitukseen olet käyttänyt materiaalia?

- Apuna omassa opetuksessa 41 %
- Tuntien aikana tietopankkina oppilaille 25 %
- Inspiraation lähteenä ja / tai tiedonhakuun 19 %
- Osana koulun suurempaa teematyötä 9 %
- Muu 6 %

 

World Vision Unna Lehtipuu.jpg

Unna Lehtipuu, Soumen World Vision

worldvision.brandmaster.png

 

 

 

Takaisin tuotteisiin